„Не става дума за пилотска грешка в никакъв случай. Вчера съобщих, че се провеждат две разследвания. Едното на военна полиция, което се стреми да установи фактите и обстоятелствата, а другото на прокуратурата, което търси вина. Аз боравя с данни на военна полиция, които са на мое подчинение – те вина не търсят и пилотска грешка не е тяхно заключение. Не е и мое заключение, не е и наше заключение“, заяви служебният военен министър Георги Панайотов пред БТВ за катастрофата с изтребител МиГ-29 в Черно море.

„Никой не си е помислял да стоварва вина на майор Терзиев. Предложил съм го за най-високата военна награда“, допълни Панайотов.

„Когато обявихме, че в рамките на деня можем да разчетем черната кутия, не знаехме, че има проблем с лентовия кабел. Сега се издирва конкретният производител на кутията. Този, който е произвел черната кутия, може да разчете данните от инцидента", каза още той.  Той каза, че и последните  думи, записани на майор Терзиев са: „Повалих целта".

"Мишената гори, възможно е тя да е прогорил парашута - всичко това е хипотеза", коментира Панайотов възможните причини за фаталния инцидент. 

Вдовицата на майор Терзиев: Последните 13 секунди на пилота всъщност нямат никакво значение, министър ПанайотовДимитрина Попова отново изригна срещу министерството и ръководството на армията след последните разкрития