Военни водалози се включиха в издирването на 14-годишното момиче, което изчезнало вчера в морето край Централния плаж във Варна, видя репортер на TrafficNews.

Две лодки кръстосват района, а спасители, хванати за въже в жива верига, претърсват местата, където може да бъде открито тялото на детето.

Морето е бурно, има много вълни, а над спасителните кабинки се вее червен флаг.

На плажа е пълно с летовници, но плуването е категорично забранено. Хората могат да влизат само няколко метра във водата, за да се разхладят.

Спасители коментират, че са огорчени от твърденията, че не са реагирали адекватно при потъването на 14-годишното момиче. Според тях мъртво вълнение е завлякло много бързо тийнейджърката и почти не е имало шансове тя да бъде спасена. 

Драмата се разигра във вторник около 16 ч., когато момичето, което е от квартал "Владиславово", влязло във водата със свой връстник. Двамата започнали да се давят и спасителите, хванати за ръце, успели да стигнат до момчето, но вълните погълнали тийнейджърката.

По време на инцидента въпреки предупрежденията и забранителния червен флаг, във водата е имало много хора. 

 За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на Калните вани, където изчезна момичето, са шестима.

Продължава издирването на 14-годишното момиче, изчезнало край ВарнаДетето се удави на Централния плаж в морската столица