Да пътуваш до морето с влак, претъпкан като в Индия. С такъв кошмар започна ваканцията на пътуващите днес със сутрешния влак от Пловдив за Варна, който прави връзка на гара Карнобат за Бургас. В пика на летния сезон, когато най-много хора бързат  да стигнат до плажа и вълните, БДЖ пусна композиция само с три вагона!

„Още от Пловдив всички места бяха заети. На Стара Загора обаче се качи група от петдесетина деца с резервации. Бяхме принудени да излезем в коридора и пътувахме натъпкани като сардели!”, алармира за TrafficNews изнервен пътник.

Много от хората са се оплакали, че са искали да си купят запазено място, но не са имали възможност, тъй като на малките гари не се продавали резервации.  

Мнозина от пътуващите слезли в Карнобат, за да хванат връзката за Бургас. „Там, само за няколко спирки, ги чакаше композиция с четири вагона”, каза нашият читател.

TrafficNews потърси коментар по случая от БДЖ. “По принцип този влак пътува през седмицата с три вагона, но през почивните дни композицията е по-голяма. Досега не е имало проблеми, но явно наистина е настъпил пикът на сезона. 60 пътници са пътували правостоящи в коридора, за което им се извиняваме", казаха от железниците.

Оттам обещаха пред медията ни  да вземат мерки, като увеличат вагоните на влаковете за морето, за да не повтаря неприятната ситуация.

Снимката е илюстративна