От Външно министерство дадоха извънреден брифинг след пожара на ферибота в Йонийско море, на който е имало над 130 българи. 

Припомняме, че 33 камиона на пловдивската транспортна фирма ПИМК изгоряха на борда на ферибота. На борда е имало 288 души, като 237 пътници и 51 души екипаж. Транспортирани са и най-малко 160 камиона на различни фирми-превозвачи.

"В момента 12 души остават в неизвестност. Потвърдено, че седем от тях са с българско гражданство. Имаме съмнения, че още двама може да са българи, но това все още не е потвърдено. 127 българи са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу. Има организиран кризисен щаб и сме в постоянна връзка с посолството в Атина и консулството в Солун. На място е консулът ни в Солун. На всички българи са осигурени храна и напитки. Двама души са в болница. Единият е с ниска сатурация и е интубиран, а другият българин е в стабилно състояние. Част от нашите сънародници са без документи, които са изгорели на борда на ферибота. Днес българите ще бъдат транспортирани до Игуменица и от там ще потеглят за България или Италия", заяви зам.-министърът на външните работи Велислава Петрова.