Три дни след разстрела на пловдивския бизнесмен Димитър Стоянов – Лудия, екзекуцията му продължава да е тема №1 както за пловдивските, така и за някои национални медии. Освен фактите около смъртта му и коментарите на негови приятели и треньори,  се появиха десетки версии за мотивите за бруталното убийство. Някои резонни, други граничещи с научната фантастика. Паралелно с това сайтове с претенции бълваха „ексклузивни” новини, които минути по-късно опровергаваха. 

TrafficNews.bg  бe първата медия, която съобщи за жестокото престъпление, предостави на читателите първите снимки и видео от местопрестъплението. Разказахме за живота и бизнеса на известния пловдивчанин, представихме и някои от версиите, по които се работи. 

Утре близки и приятели ще се съберат да кажат „сбогом” на Димитър и да го изпратят до гроба му. Погребението му вероятно ще бъде най- четената новина в Пловдив. TrafficNews.bg  обаче  няма да изпрати репортери на Драгановите гробища. Правим това в знак на уважение и съпричастност към семейството на убития мъж. Светец или грешник, близките на всеки имат нужда от спокойствие и уединение в подобен момент. Не искаме в такъв момент да бъркаме в раните на хората, които скърбят за него.

Няма да призоваваме колегите да направят същото, защото сме наясно, че това няма да се случи. Нездравият интерес към подобни събития е заразителен и знаем, че медиите, които ще пропуснат „представлението”, ще са малко. Те ще бъдат там, оправдавайки се с „обществения интерес”, макар че повечето от тях са подписали Етичния кодекс на българските медии, в който член 2.3.4.  гласи „Ще уважаваме желанието на хората да не бъдат безпокоени в скръбта си.”

Но всеки е свободен да избира. Ние, от TrafficNews.bg избрахме тази позиция.  

Какво разказаха приятелите на Димитър Стоянов за него - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg