С декември месец стартира и продажбата на естествени коледни дръвчета. На много места в Пловдив търговците вече са поставили "стоката" си за продан. Цените тази година са предимно от 25 до 40 лева за борчета с височина 70-80 сантиметра. Най-често продаваните дръвчета са от вида "смърч" и "елха". Обикновеният смърчът стига до цени от 55 лева, а за любителите на кавказка ела ще се наложи да се "бръкнат" с по 160 лева за дръвче, високо 150 сантиметра.

Със сигурност истинското коледно дърво внася повече уют и настроение в дома или офиса, но все повече хора предпочитат да си взимат изкуствени, за да не се налага всяка година да дават пари за ново, а и почистването след празника става по-лесно. Изборът също е по-голям, от дебелина на клончетата, бели или зелени връхчета и други екстри.

Все по-често по интернет се забелязват и сайтове, които предлагат доставка на елха, като това ще струва на купувачите средно между 5 и 15 лева увеличение на цената. За сега, обаче, това е възможно само за столицата. За пловдивчани, които искат да се сдобият с истинско дръвче, ще им се наложи да открият най-близкото място, на което са се настанили търговците. За тези, които все още не са украсили вкъщи - продавачите ще са "на пост" до Бъдни вечер.

TrafficNews.bg