„Няма оправдателна присъда, която да не е била с протест от прокуратурата.  Едва сега свързах, чрез Вашия зрител,  че акциите към Арабаджиеви, Баневи, Стайкови  може да са  насочени към предстоящите избори. Има европейски и местни избори догодина, не виждам връзка“, каза главният прокурор при Сотир Цацаров при Слави Трифонов.  Той обясни, че акциите започват тогава,  когато има разработки.  

„В продължение на години на един кръг хора се позволява да приватизират, експлоатират и унищожат всичко това, което са владели.  За първи път от много време не бях виждал годни разработки на ДАНС и ГДБОП, които имат в този случай“, каза обвинител номер 1.

По отношение на казуса за концесията на "Юлен" Цацаров обясни, че ако бездействието на отговорните институции – Министерство на околната среда и водите и на Министерски съвет продължи, това може да доведе до проверка в МС. „Но, връщайки нещата към снощи, ще кажа – до момента отговор няма. Тоест, ако отговор продължава да няма, ще трябва да се предприемат други мерки от прокуратурата, свързани с проверка за търсене на наказателна отговорност”, заяви Сотир Цацаров, като уточни, че сегашният Министерски съвет е отговорният.

Главният прокурор каза и два пъти „Не“, на въпроса дали се страхува от закона Магнитски. Той каза, че това са поредните спекулации на определени кръгове.

Сотир Цацаров започва проверка срещу Владислав Горанов след въпрос при СлавиГлавният прокурор цитира предшественика си Никола Филчев за корупцията в държавата