Тропическа буря Исайя уби най-малко петима души, докато страховито се надвеси над Източното крайбрежие във вторник. Сред жертвите са включени няколко души, чиято смърт се дължи на паднали от бурята дървета.

60-годишният Марио Сийлс е намерен в микробус Dodg с травми за главата и тялото, заяви говорител на полицейското управление в Ню Йорк. Той е бил мъртъв в момента на намирането му, допълни говорителят.

83-годишна жена в Делауеър беше намерена около обяд под голям клон в езерце близо до дома си, заяви Джейсън Хачъл от щатската полиция в щата Делауер, предава CNN.

В окръг Сейнт Мери в южната част на Мериленд водачът на лек автомобил загина, след като дърво падна на покрива на превозното средство.

По-рано най-малко двама души бяха убити, когато торнадо удари парк в Уиндзор, Северна Каролина, съобщиха служители на окръг Берти. 12 души бяха ранени и откарани в болници.

Жител на квартала разказа, че се е скрил в банята си с двамата си синове.

"Нямахме много време да реагираме, след като най-накрая удари. Искам да кажа, че удари всички наведнъж", каза Десари Пайк. „Заради липсата на по-добра дума ще се изразя така - това беше адът. Всъщност не мислите за друго, а просто държите децата и се надявате това да не разкъса къщата.“

Националният център за урагани (NHC) беше предупредил за "опасността от животозастрашаваща буря".

„Исая” връхлетя североизточното крайбрежие на САЩ със скорост на ветровете от 65 км/ч премина през щата Ню Йорк вчера следобед.

От Северна Каролина до Ню Йорк „Исая” остави над 3,4 милиона жители без ток. „Исая” предизвика торнадо, отнело живота на поне четирима души, изкорени дървета, повреди домове и предизвика наводнения и пожари. 

Сега стихията се е насочила към Канада.