Пловдивският окръжен съд даде ход на делото срещу Атанас Танков – младежът, който погуби живота на трима свои приятели при адско меле в район „Тракия” на 5 октомври в Пловдив миналата година.

Делото се гледа при закрити врата заради възрастта на младежа. В съдебната зала присъстваха и родителите на едно от момчетата, които загинаха при зверския инцидент.

Висока скорост е причина за кървавото меле в ЖР "Тракия", при което загинаха Дилян, Георги и Николай.

16-годишният Атанас се заби с автомобила на баща си в електрически стълб на Околовръстното шосе в район „Тракия”, като измъкнал ключовете на колата, докато брат му Иво спял.

Загинали са съученикът на Атанас от Спортното училище - Николай Георгиев, приятелят им Георги Тасев и още едно момче – Дилян Върбанов.

Стрелката на скоростомера е била преминала в трицифрената скала.

Наката, както го наричат приятелите му, е фен на Локо Пловдив. Както и мъртвият му приятел Георги Тасев, който във фейсбук се представя с псевдонима Арийски.

Николай и Георги бяха възпитаници на Спортното училище в Пловдив. В съдебната зала предстои да бъдат разгледани експертизите по делото и да се установи точната скорост, с която Атанас Танков е управлявал автомобила преди фаталния удар.

Ето видео 18+ от деня на зверската катастрофа, което не е подходящо за хора със слаби сърца и психика: 

TrafficNews.bg