Счетоводителката Анна Парпарова за пореден път днес ще отговаря пред съда за измама. Срещу нея е повдигнато обвинение по чл.255 ал.3 от НК. През периода от 01.08.2009 г. – 14.03.2011 г. в Пловдив, в качеството си на счетоводител на „ВМПД БГ"ООД, гр. Пловдив, е избегнала установява тя е укрила данъци  в особено големи размери -114 260 лв. Парпарова е подала фалшиви декларации за ДДС и е приспаднала неследващ се данъчен кредит.Това е първо заседание по делото. Призовани са 19 свидетели и 2 вещи лица.

Измамницата получи три години затвор при първоначален строг режим заради укрити данъци. Освен това тя трябва да заплати сумата, с която е излъгала хазната - 113 060 лв., реши Пловдивският окръжен съд. Анна Парпарова беше призната за виновна в това, че в периода от декември 2008 г. до март 2011 г. в качеството си на счетоводител и упълномощено лице от фирма "Хриспетров" ЕООД е избегнала плащането на данъчните задължения на компанията в размер на 113 хил. лв. Става дума за ДДС, който тя скрила, като водела невярно счетоводство. Тя е водела фактури за фиктивни доставки и е съставяла платежни документи със завишена стойност. 

В същото време е съставяла данъчни декларации за НАП с невярно съдържание, като е приспадала несъществуващ данъчен кредит. 

TrafficNews.bg