Трябва да се направи оценка на министрите за това кой и как се справя преди поста на премиер да поеме Мария Габриел. "За мен е задължително", коментира зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев пред bTV.

Има един много грешен ракурс, ако някой смята по Фройд, че е в зоната на удоволствието да си министър. Да си министър значи да работиш 24/7, което е далеч от това, допълни той.

Фокусираме се върху това, което правителството е свършило, което е по-малкото. А за съжаление не се фокусираме върху това, което не е свършило, което е по-голямото, продължи Дончев. Той даде пример с това, че липсват мерки за привличане на инвестиции, за реиндустриализация, за квалификация на работната ръка и др.

Големите теми, които потвърждават геополитически ни избор се случват в парламента, посочи още той.

След намесата на парламента бюджетът е подобрен, но не буди възторг у мен. Не можея когато икономиката ни се развива прилично, ние да влизаме в перманентно трупане на дефицити, категоричен бе зам.-шефът на ГЕРБ.

Не виждам някакъв специален или оптимален политически фокус, който да позволи на България да дръпне. Това, което е в правомощието на НС, следва да бъде прекроено. Но невинаги това е добър вариант, коментира още Дончев.