През днешния ден температурите в Пловдив ще се повишат и максималните ще достигнат до 12-13 градуса. Сутрешните температури също ще са по-високи от обичайните със стойности 5-6 градуса. През деня ще преобладава разкъсана облачност, без валежи.

Сутринта над страната ще има значителна облачност, над източната половина от страната предимно висока. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София 3°-4°. Преди обяд на много места в низините ще има мъгла. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, в Дунавската равнина - слаб от изток. Сравнително топло време с максимални температури между 11° и 16°, в западната половина на Дунавската равнина малко по-ниски, в София около 13°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се понижава.

В планините ще има разкъсана висока облачност. Значителна ще е над масивите от Западна България, но ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Преди обяд на места ще има намалена видимост. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 16°, температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.