Баща на младоженец отнесе акт в размер на 800 лева заради висока музика. Деянието било установено по време на сватбено тържество в Столипиново. Въпреки установеното нарушение на Наредбата за осигуряване на обществения ред, глобата на мъжа бе отменена от Административния съд, тъй като случаят бил маловажен.

Тържеството в махалата се е състояло през лятото в сватбения дом на улица "Крайречна". Музиката от оркестъра огласяла половината махала още от обяд. Жители на  квартал Изгрев, изнервени от дънданията, подали сигнал за шума от сватбата.

На мястото на купона, пристигнали служители на инспектората, въоръжени с уред за измерване на шума. При направената проверка се установили, че около 21 часа шумът бил 72 децибела. Според наредбата допустимите стойности са 50 децибела.

Организатора на тържеството – бащата на младоженеца, бил повикан от инспекторите и  му бил връчен акт. След време било издадено и наказателно постановление, което обаче било атакувано от столипиновеца в съда.

Районните магистрати, след заседание, потвърдили наложеното наказание с мотивите, че с действията си организаторът на сватбата е нарушил обществения ред.

Не на такова мнение бяха съдиите от Административен съд – Пловдив. Според тях, часът, в който е измерван шума, е преди 23 часа. От тук следва, че нарушителят е имал право да празнува. Що се отнася до децибелите, според магистратите случаят е маловажен.

Поради тази причина мъжът от Столипиново се отърва от наказанието си. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.