Материалът за бутането на тютюневия склад на ул. „Г.М.Димитров” 29 и реакцията на архитектурната гилдия вдигнаха на крак Министерство на културата. След сигнала министърът на културата Боил Банов изпрати заместника си Амелия Гешева на място. Тя  направи оглед заедно с районния кмет Георги Стаменов и представителя на РДНСК Мария Дончева.  Достъпът на експертите е ограничен, защото всичко в зоната е оградено. 

"Строителните дейности в терена са спрени. В понеделник голяма комисия ще посети обекта отново, за да констатира какви са действителните поражения по сградата", обяви пред репортера ни заместник-министър Амелия Гешева. 

Припомняме, че по-рано през деня на терена на склада на ул. „Г.М.Димитров” 29 влезе багер, който разруши стена. Сградата не е единична културна ценност, но има статут на групов паметник на културата. През 2016 г. той бе сред складовете, които бяха опустошени от огромен пожар. 

При разчистването на свободен терен от багер, е закачена стената на сградата, която е съборена. Екипът ни научи, че фирмата, която разчиства терена за строеж, е "Тарамекс" на Таха Рахман.  

"Категорични сме, че багер е закачил наша стена и така се е стигнало до срутването", заявиха от фирмата, собственик на склада - "Галакси Инвестмънт груп".

Събориха стена на изгорял Тютюнев склад при разчистване на съседен теренЕкипът ни научи, че фирмата, която разчиства терен за строеж, е "Тарамекс" на Таха Рахман