„Никого не съм го вкарал насила в моето заведение. Цените са написани в менюто, те горе долу са едни и същи по цялото Черноморие”. Това заяви собственикът на  бара в село Крапец Георги Николов по повод публикуваната в TrafficNews касова бележка от възмутени посетители на заведението. Те са платили за порция цаца 8 лева, 5 лева за картофи и 4 лева за наливна бира. Клиентите, които са от София, били шокирани най-много от услугата „зареждане на телефон”, която струва левче.

„На 5 км наоколо няма друго заведение. Наблизо обаче има гора, която е пълна с незаконно къмпингуващи, които постоянно идват да си зареждат телефоните. Да не говорим, че цапат и хвърлят боклуци по целия плаж, които моят персонал после събира. Длъжен ли съм да им зареждам и телефоните”, попита възмутен Николов. Заради публикацията в TrafficNews първо му се обадили приятели, а малко по-късно пристигнали за проверка от Комисията за защита на потребителите.

„Дощли са чак от Варна, изгорили са бензин за 100 км, само защото някой бил недоволен. Чак се чудя дали няма нещо друго, за да са толкова бързи”, продължава собственикът на бара. Твърди, че няма от какво са се притеснява, защото всичко му е законно.

„А това, че българите винаги са недоволни и все намират за какво да мърморят е нашенска черта. Готови са да оплюят всичко.  Все им е скъпо, зимата им е студено, лятото им е топло, на всичко намират кусури. В Крапец 70-80 процента от клиентите ми са румънци.  И са много доволни от всичко. От храната, от обслужването, не ги дразнят и цените, може би защото при тях стандартът на живот е по-висок”, добави Николов.

Според него тарифите по морето не са от лакомия, а по принуда, за да могат собственици и наематели да оциляват. „Като сложиш наеми, данъци, заплати на хората и става ясно, че едва изплуваш. Затова и по цялото Черноморие цените са сходни”, твърди Николов, който е варненец, но върти бизнес със заведения и в Пловдив и София.

Наглост! 8 лева за цаца от микровълновата, левче да заредиш GSMВ заведение в Крапец гледат на туристите като на ходещи портфейли, доят ги с дебели сметки, оплакаха се ужилени пред TrafficNews