Първите снежинки започнаха да падат у нас! Постепенно дъждът в страната се превърна в сняг. Със снежна покривка са вече хижа „Здравец”, Пампорово, Витоша, Копривките, връх Рожен, село Гела. В Пловдив все още няма сняг, но е обявен жълт код за дъжд и силен вятър.

Сериозен снеговалеж има на прохода „Петрохан“. Снежната покривка е вече 14 сантиметра, температурата към 7 ч. сутринта е -4 градуса. Във високите части на планината има и силен вятър, който предизвика завихряния.

В момента снеговалежът продължава и се усилва все повече, като се очаква до края на деня да се образува дебела снежна покривка.

Припомняме, че днес падна и първият сняг в столицата. Обявен е код жълто за дъжд, сняг, силен вятър, виелици и навявания e в сила днес за всички райони в страната. 

Междувременно, от Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

В Пловдив не се очаква да завали сняг, като цял ден ще бъде дъждовно. Най-дебела снежна покривка очакваме да се образува в Предбалкана, по високопланинските проходи в Стара планина и в Североизточна България - там е възможно да се образуват и поледици.

Пампорово, Студенец

Пампорово, Стойките

Родопи, Копривките

Връх Рожен

Пампорово, Мечи Чал