Снежинки започнаха да прехвърчат рано тази сутрин над Пловдив. Те зарадваха ранобудните, ала бързо отшумяха без да натрупа снежна покривка. Софиянци обаче трябва да се радват на снега бързо, защото това време ще остане само до обяд. В града под тепетата се очква времето да остане сухо. В Западна България ще превалява сняг, а на изток ще бъде предимно облачно. По-късно през деня снегът ще започне да преминава в дъжд в цялата страна. 

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна, предвиждат синоптиците от НИМХ.

Днес над страната ще е предимно облачно. В Западна и Централна Северна България ще има превалявания, предимно от сняг, в Югозападна – от дъжд и от сняг, в останалите райони – от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 2° и 7°.

Над планините ще е предимно облачно. На много места ще има слаби валежи от сняг, а на мяста ще се обрасуват 10-15 сантиметра снежна покривка. Под около 1200 метра валежите ще бъдат от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието ще е предимно облачно, привечер ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър по северното крайбрежие от североизток, по южното – от югоизток. Максималните температури ще са между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.