Сигнали от различни части на София за остра миризма на газ изпратиха до БНТ зрители. Задушливата миризма се усеща в кварталите "Надежда", "Илиянци", "Военна рампа", "Банишора", "Красна поляна".

Става дума за бидони с вещество, което се ползва за ароматизатор - маркер за пропан-бутан. То отделя силна миризма, но не е опасно, потвърдиха от РИОСВ пред БНТ.

От ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" потвърдиха, че в депо за вторични суровини в района на гара "Север" е имало смачкване на варели, вследствие на което е изтекло веществото и вятърът го е отнесъл посока центъра. Концентрацията му вече намалява. По-рано днес училища в засегнатите райони освободиха учениците от занимания.

От СДВР съобщиха за БНТ, че около 10.30 часа е получен сигнал от "Военна рампа" за миризма на газ. На място обаче е установено, че са запалени бутилки и не става дума за изтичане на газ.

Мобилната лаборатория на Столична община ще замерва качеството на въздуха, това е първото за деня. Резултатите ще са готови след два часа.