Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем П.И., на 37 г., за това, че на 28.11.2023 г. в гр. Стара Загора без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана, с общо нетно тегло 15 018 грама и на обща стойност 300 365 лв. Тъй като наркотичните вещества са били в особено големи размери, става дума за престъпление по чл. 354а, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 28.11.2023 г., около 17 часа, на входа на града патрулен автомобил спрял за рутинна проверка товарен автомобил, марка „Ситроен Берлинго“. Колата е била управлявана от П.И. В условия на неотложност е било извършено претърсване и изземване на автомобила, при което са били намерени 15 броя пакети със суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Действията по разследването продължават.