След като двама колоездачи загинаха по софийските улици, а все още не е ясно кой е виновен за смъртта на единия, близки и познати на починалите излизат на протест под наслов "Поход за живот" 2. 

Митингът ще се проведе днес от 18 до 20 часа пред Министерски съвет. 

"За пореден път ще направим лежащ флашмоб до велосипедите си. След това ще се отправим към Министерство на вътрешните работи, за да попитаме какво стана със законодателните промени, които трябваше да ни пазят? Ще ги попитаме и какви наказания изтърпяват убийците на пътя и защо продължават да си отиват велосипедисти на пътя", обявиха организаторите на протеста. 

Подобни протестни действия имаше и през септември миналата година. Причината тогава беше предизвикалият скандал инцидент, в който беше прегазен 38-годишният балетист Мартин Чикалов. Той беше убит от неправоспособен водач, който избяга от мястото на произшествието. Дни по-късно прегазен беше още един велосипедист на магистрала  „Хемус“. Основните протести тогава бяха във Варна, но стигнаха чак до София. 

Сега поводът за протестните действия е същият след два фатални инцидента за последните две седмици. Единият от тях беше на Околовръстното шосе в София, когато в локалното  беше блъснат велосипедистът Петър. По разкази на приятели на момчето шофьорът на автомобила е карал с около 90 километра в час. 

Няколко дни по-късно колоездачът Константин Касабов беше приет в болница със сериозни травми на главата. Три дни по-късно мъжът почина. Според близките на Константин, той със сигурност е бил блъснат от автомобил, а шофьорът е избягал. СДВР обаче продължава да работи по версията, че мъжът просто е паднал от колелото си и така се е наранил. 

Пометен от кола колоездач се бори за живота си, полицията издирва свидетелиПо информация на TrafficNews виновният шофьор е избягал и самоличността му още не е установена