Началникът на Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив ще бъде сменен. Към момента доцент Андрей Петров е в болничен, разбра TrafficNews. Новината идва ден, след като служители на клиниката потърсиха съдействие от медията ни, след като им било съобщено, че не отговарят на условията за премиите от 1 000 лв., обещани от Борисов. 

Според информацията, тази сутрин в клиниката се е провело събрание, на което част от здравните работници са обявили, че ще подадат оставка, ако ръководството продължи да пренебрегва едни за сметка на други. Клиниката ще бъде оглавена от доц.Олиана Бойкинова. Тя е с дългогодишен опит и работи в клиниката вече 36 години. 
 
Припомняме, че служителите на отделението съобщиха пред наш репортер, че част от здравните рсботници няма да получат  обещаните допълнителни възнаграждания.
 
"Първо ни казаха, че за Инфекциозна клиника има отпуснати всичко на всичко 8 000 лева, а след това -  12 000 лв. Тук , в блока с коронавирус работят 12 лекари, 9 сестри и 9 санитари", съобщи пред наш репортер възмутена медицинска сестра от клиниката. Тя пожела да остане анонимна, но други здравни работници от клиниката също потвърдиха думите й. В понеделник началникът на клиниката доц. Андрей Петров е поискал имената на 4 сестри и 4 санитари.
 
"Когато попитахме за какво става дума, той ни обясни, че според Наредба на здравното министерство , Инфекциозна клиника не отговаря на изискванията, за да получим обещаните премии и за да не сме съвсем на нула, ще бъдат дадени произволно имената на 8 служители, а след това парите ще бъдат разпределени между целия персонал по равно. Лекарите няма да получат изобщо никакви пари. Поискахме да видим тази заповед, но до този момент не ни е показана. Тук, в отделението, имаме 12 души с доказан коронавирус и още толкова, чиито проби чакаме, но имат всички симптоми. Работим без почивка, вечер на смяна има по един лекар, една  сестра и един санитар. Ако ние не сме на първа линия, ако ние не отговоряме на критериите, то кой отговаря на тях? Това е пълно унижение, подигравка с нашия труд" възмущава се медицинската сестра. 
 
В последствие станало ясно, че преразпределение няма да има, а премии от 1000 лева ще получат 4 лекари, 4 сестри и 4 санитари.  

Медици от Инфекциозна клиника в Пловдив: Премии само за половината от нас! Това е унижение!Според ръководсвото на клиниката само 12 души отговаряли на изискванията да получат обещаните стимули от 1000 лева