Телевизията на Слави Трифонов тръгва след местните избори, научи TrafficNews. Шоуменът вече събира екип, в който кани известни журналисти. Сред водещите на програми със сигурност ще е и Милен Цветков. Неговото предаване „Часът на Милен Цветков” бе свалено от Нова телевизия миналото лято. След това се чуха слухове, че Милен има покана от „България он еър”, а покрай евроизборите той се появяваше по интернет канала на „Демократична България”.

Острият му език обаче е допаднал на Трифонов и Цветков вече е част от екипа му, съобщиха запознати с проекта пред TrafficNews. Очаква се той да води авторско предаване, в което, както обикновено, се работи по неговите лични стандарти. 

В медийните среди се говори, че Миролюба Бенатова и Генка Шикерова също ще бъдат поканени от Трифонов в телевизията му.

Двете разследващи журналистки напуснаха Нова тв след като тя стана собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. След това и двете намериха начин как да влязат във фокуса на общественото внимание.

Генка Шикерова излъчи  в Youtube свое разследване за съмнителни договори в Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/, свързани с обществени поръчки за частни екарисажи, които да обезвреждат трупове с мобилни инсталации, измествайки двата държавни екарисажа. 

Заради него главният рокурор разпореди пълна проверка на БАБХ. Още преди разследването да е приключило шефът на Агенцията по храните Дамян Илиев беше уволнен вчера по настояване на премиера. 

Миролюба Бенатова пък влезе отново под светлината на прожекторите преди седмица с изповедта си във Фейсбук за новото си амплоа -шофьор на такси, за което TrafficNews първи съобщи още през юли. 

Според медийни наблюдатели, двете се вписват в новия проект на Слави Трифонов. Когато Дългия обяви, че спра шоуто си по Би Ти Ви след 19 години на екран, като причина посочи, че от много време насам той и екипът му не се чувстват част от медийната среда у нас.  

А последният "удар" на Шоуто на Слави бе изнесената информация за надвзетите субсидии от страна на политическите партии. Изнесената информация предизвика политическа реакция със скандал, който преля в промяна на наредбата и формулата на Министерство на финансите и задължение на партиите да върнат надвзетата субсидия.

На 31 юли в последното издание на “Шоуто на Слави” Трифонов сам обяви, че след 15 септември ще тръгне новият му телевизионен проект, наречен “Седем осми”.

Малко по-късно публикува и учредителна декларация, според която на 5 октомври ще бъде създадена партията му “Няма такава държава”. Социологическата агенция "Алфа Рисърч" пък отреди над 8 на сто подкрепа за формацията на Слави в своето последно проучване.

Засега не е ясно как точно ще се реализира телевизионният проект на Трифонов. Още в самото начало след обявяването му се чу слух, че той ще купува „Евроком”, който обаче все още не е потвърден.

Мнозина са на мнение, че целта на проекта е да отпуши клапата на общественото недоволство, като се даде възможност на хората да гледат и слушат това, което искат. И за това на Трифонов му трябват известни лица, които минават за бунтари в общественото пространство.

Още отсега обаче в социалните мрежи вървят коментари, че политическият и медиен проект на Трифонов може да се окажат част от сценарий, в който той е само изпълнител.