Синдикална федерация на служителите на МВР излезе с деклация по повод трагичния инцидент край село Горно Ябълково, в който загинаха един полицай, а 12 други бяха ранени. Ето и пълният  текст: 

Във връзка с трагичния инцидент, станал тази нощ около 00.30 ч. до с. Горно Ябълково, при който наш колега се прости с живота си, а други пострадаха, Синдикална федерация на служителите на МВР настоява:

- да бъде проведено пълно, бързо , всестранно и безпристрастно разследване на инцидента до с. Горно Ябълково. Да бъдат установени всички виновни длъжностни лица, които с действията или бездействието си са допринесли за това нещастно развитие на ситуацията и да им бъде потърсена дисциплинарна, а при наличие на данни за престъпление - и наказателна отговорност.

-отговорните за случая лица да подадат незабавно оставки.

- ръководството на МВР да направи публично достояние доклада, изготвен от комисията за проверка на условията по границата с Република Турция през ноември 2014 г. и да посочи причините и отговорните описаните в него проблеми да продължават да съществуват.

- ръководството на МВР в най-кратък срок да излезе с програма, съдържаща спешни мерки, насочени към минимизиране на риска от повторение на подобни инциденти.

От името на всички свои членове СФСМВР поднася искрените си съболезнования и съчувствие към семейството, роднините, близките, приятелите и колегите на загиналия служител Асен Василев Асенов и изразява надежда за скорошно и успешно оздравяване на шестимата колеги, ранени при инцидента.

Коментар по темата вижте ТУК

TrafficNews.bg