В Пазарджик ще се проведе общоградско шествие в памет на 21-годишният Ангел Здравков, който в края на септември, бе убит от 18-годишен младеж, заради момиче. Участниците в шествието настояват извършителят на тежкото престъпление Никола Райчев да получи доживотен затвор, съобщава БНР.

Очаква се в шествието да се включат стотици хора с искане за законови промени и по-тежки присъди при отнемането на човешки живот.

Точно преди месец Ангел Здравков бе смъртоносно прободен с нож, посред бял ден в един от оживените квартали на Пазарджик, пред очите на десетки хора.

18-годишният младеж е действал планирано. Веднага след убийството Никола успя да изляга и да се укрие, но два дни-по-късно бе открит в София. Близките и приятелите на Ангел организират шествието, за да може повече хора да станат съпричастни към искането – справедливост за Ангел и доживотен затвор за убиеца, защото, според организаторите, при сега действащото законодателство, извършителите на умишлено убийство винаги излизат от затворите предсрочно.

Шествието ще започне от 17 часа от църквата "Света Богородица“ и ще завърши пред сградата на съда. Заради големия интерес към събитието, полицията в Пазарджик, в рамките на два часа, поетапно ще предприема спиране на движението по булевардите, през които ще премине шествието.

Към инициативата ще се присъединят и близки на загинали на пътя от дрогирани и пияни шофьори

Родителите на убития Ангел от Пазарджик: Престъплението е планувано, бил е следенТе не искат да се срещат с момичето, заради което се твърди, че е извършено убийството