Неволно отравяне със спирт за горене вкара за кратко шестокласник от Шумен в болница.
Инцидентът станал преди дни в едно от междучасията, след час по физическо, но за него се разбра едва днес. Приятел и съученик на 13-годишно момче сипал малко спирт на шега във водата му, съобщи Дарик радио. 

Детето пило вода, но не усетило допълнителния примес. След няколко учебни часа обаче се почувствало зле и погледът му се премрежил, затова отишло до училищната сестра. 

Директорът на СУ "Сава Доброплодни" Албена Иванова разказва, че с него са били и останалите съученици и приятелят, който му скроил номера. Те разказали истината на сестрата и тя незабавно уведомила директорката и педагогическия съвет. 

Заедно с родителите на детето то било заведено в болницата. Там е било посетено и от родителите на виновния съученик. След като му е направена промивка, шестокласникът е оставен два дни за наблюдение. 

Децата отново са на училище заедно. 

Директорката е категорична, че не става дума за агресия. Децата са част от приятелска компания и няма конфликт помежду им. Касае се за нелепа шега, която за щастие няма сериозни последствия, заяви Иванова.