Установени са серия нарушения в търговските обекти край мястото, където 16-годишното момче загина от токов удар. Последващи проверки, извършени от Район „Триадица” са открили , че част от павилионите  трябвало да бъдат премахнати. При други  пък разположението на кабелите било променено преди три години, съобщарат от NOVA.

Частичната проверка на Район „Триадица”, на чиято територия се намира фаталната шахта, е показала, че един от търговските обекти, свързан с въпросните кабели от шахтата, не е работил, но и няма разрешително за поставяне и изобщо не трябва да е на това място.

Друг от павилионите в съседство, към който води оголеният и опасен електрически кабел, е бил в процедура както за узаконяване, така и за премахване.

По абсурдния случай преди две години е потърсено становище от Областната управа на София и болничното заведение, с което павилионът е имал сключен договор, но до краен резултат така и не се е стигнало.

Четири от петте павилиона преди три години са били захранени с ток с кабели по въздуха, но след премахване на стълб, кабелите са прoкарани под земята. Проверката на институциите продължава, а близките на загиналото момче са категорични, че са готови на протест.