Търговците в „Столипиново”  днес се изпокриха, след като полиция блокира търговския център зад Шесто районно. Оазисът на ментетата за секунди се напълни с униформени и цивилни полицаи, видяха репортерите  на TrafficNews.bg, които бяха първи на мястото на събитието. Двайдесет полицейски автомобила блокираха улица „Храбрец” от двете страни, а на място имаше над 50 полицаи. Двата входа на центъра бяха блокирани от служители на Специализирани полицейски сили, а Икономическа полиция започна проверка по магазините в „Циганския мол”. Луксозният за квартала търговски център бе открит по време на управлението на Славчо Атанасов, като той лично преряза лентата. Сградата на ул. „Храбрец” е собственост на ДПС активистът Инан Алиев, а магазините вътре са отдадени под наем на различни търговци. Заради ниските цени оборотите там са сериозни, въпреки че стоките , които се продават са откровени фалшификати.  Там е мястото, където може да си купиш „маркови” маратонки „Адидас” за 30 лева и анцуг „Пума”  за двайсетачка. "Айде на "арманито", виж това "гучи", подканва клиентите руса ромка. Търговци с дебели златни ланци обясняват, че стоката е „От Италия! /естествено/, а за музикален фон обикновено звучи Азис. През уикенда там идват хора от целия град с намерението да попълнят гардероба си с поредната „маркова” дрешка. „Целият град пазарува тук, щото е евтино. Маратонките са си хубави и евтини. То е грехота да даваш по 150-200 лева за маратонки.  Що ги закачат тези хора. Да арестуват тези дето прибират големите пари” разсъждаваше вчера млад ром, който ококорен гледаше полицаите с черни униформи, които бяха завардили „мола”.  

Днес обаче „бутиците” бяха подозрително празни. В един от магазините имаше само два рафта с маратонки от непопулярна марка. Други пък просто бяха затворени. Дали търговците са имали предварителна информация за операцията или са разпродали стоката през уикенда, засега не е ясно.

Ментетата идват от Турция, складират се в къщи в „Столипиново”. Голяма част от тях се продават по интернет, като клиентите поръчват харесаната стока, а след това артикулите се изпращат със спедиторски форми. Седмичния оборот надхвърля половин милион, но никой не плаща данъци.

Очаквайте резултатите от акцията в Столипиново в Trafficnews.bg

TrafficNews.bg

Снимки и видео от операцията ВИЖТЕ ТУК