Само управата на Колодрума и Община Пловдив дали съгласието си събитието „От минус към плюс” да се проведе под тепетата, научи TNS.bg.  Първоначално идеята на организаторите е събитието да се проведе в „Арена Армеец” в София, но организацията там е пропаднала. От „Христос за всички нации” обясниха, че ръководството на софийската зала им изтъкнало, че датите 15 и 16 април са заети и не могат да ползват залата.

Справка на TNS.bg показа, че на 15 април в Арена Армеец няма никакво организирано събитие, а на 16 има концерт на Тоника Домини и Рики в Повери, който обаче бе анонсиран наскоро. Така най-вероятно от Арена Армеец са отказали на евангелистите да проведат мероприятието си там.  От „Христос за всички нации” са поучили и възможността да проведат „От минус към плюс” във Варна и Бургас, но там също ударили на камък и така Пловдив останал единствената им алтернатива.  

От пловдивската управа заявиха, че след като организацията има регистрация в Дирекцията по вероизповедание, съборът им е напълно легитимен. Всъщност „Христос за всички нации” няма подобна регистрация, а събитието се провежда с името на Петдесятните църкви. Никъде в афишите обаче това не е обявено, което е заблуждаващо.

От Дирекцията по вероизповедание ни обясниха, че всяка община може сама да реши дали въпросното събитие може да се проведе на публично място в съответния град. В случая пловдивската община е отстъпила това право срещу 18 000 лева.

Основни лектори на събитието ще са Даниел Коленда, който е президент на „Христос за всички нации” и е определен  като съвременен мисионер евангелизатор, който чрез своето лично участие, е довел повече от 9 милиона човека при Христос чрез огромни евангелизационни кампании на открито, проведени на едни от най-опасните, трудни и отдалечени места на земята. Другият се казва Тод Уайт  и е бивш наркозависим и атеист, който е намерил вярата си.

На събитието освен проповядване на християнските ценности, ще бъде направена и масова молитва за изцеление, след която различни болни хора ще разкажат как са били излекувани и ще станат от инвалидните си столове или ще захвърлят патериците си.

Ето и едно от видеата, което се съдържа в компакт дисковете, които се пускат в пощата на пловдивчани:

Още новини четете ТУК

TNS.bg