Съдия изпълнител влезе днес в Община Карлово, за да опише имуществото й . Причината е изпълнителен лист по дело  за неизплатени суми, заведено от охранителната фирма „Алфа СОТ”. Изпълнителният лист е за сумата от 120 000 лева с лихвите, а длъжностното лице описва материалните активи в сградата- маси, столове, компютри, произведения на изкуството. Ако дългът не бъде платен, цялото имущество ще бъде разпродадено на търг.

„Процедурата не ме притеснява. Това е опис, а докато се стигне до продажба на имуществото има доста време. Междувременно ние ще платим дължимото. Но трябва да дойде реда на тази фирма, тъй като преди нея има други кредитори”,  коментира пред TrafficNews.bg кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Според него цялата акция цели медиен шум, тъй като в общината нямало имущество, което да покрие исканата сума. „Това са стари задължения,  които ни остави предишния кмет. Наследих общината с 9 милиона дълг от неизгодни договори, от които сме изплатили вече 5 милиона. Специално на охранителната фирма миналата година сме разплатили 300 000 лева. Бившият кмет Найден Найденов е бил сключил с тях договор за охрана на стойност 450 000 лева, а сега за същата дейност на звеното за самоохрана, ние плащаме 200 000 лева годишно. За съжаление това са фактите. Разплащанията няма да ни попречат да продължим с инвестициите, защото тази година община Карлово има рекордна събираемост от 25 години насам”, заяви Кабаиванов. 

TrafficNews.bg