Пловдивският окръжен съд върна на бизнесмена Петър Никленов стадион "Векта" в район "Южен". Той беше иззет с полиция от общината в продължение на няколко опита в началото на годината. Градската управа прекрати договора с предприемача, тъй като изтече концесията на плувен комплекс "Нептун", а стадионът попада в нейния обхват. На него тренираха над 100 деца от футболния клуб "Векта".

Те и родителите им на няколко пъти браниха с жива верига съоръжението. Никленов заведе дело срещу градската управа и на втора инстанция съдът в Пловдив се е произнесъл в негова полза.

"Изхвърлиха ни заедно с децата от школата, която създадох. Построих този стадион преди 10 г., който представляваше бунище. Вложил съм около 1 млн. лева, дори съм плащал и наем", заяви бизнесменът.

Той е категоричен, че ще предяви иск срещу общината за нанесени щети в размер на 160 000 лева.

"Въпреки неистовите усилия да бъде съсипана базата и детският футбол, ние оцеляваме. Предупредих ги да не се стига да такива изпълнения, но никой не ме послуша. Действията им бяха безобразни", допълни Никленов.

От градската управа заявиха, че съдебното решение не е стигнало до нея. Юристи от кметството коментираха, че стадионът и базата са общинска собственост и са ползвани неправомерно без да бъде плащан наем.

"Иззехме си общинския имот", коментира през март т.г. зам.-кметът Димитър Кацарски, който лично присъства на акцията.

Тогава той заяви, че всичко ще бъде описано и оттук нататък общината щяла да го стопанисва, без да ограничава възможността за тренировка на ПФК "Векта".

TrafficNews.bg