Ромите биячи от Асеновград признаха вината си в съдебната зала. Подсъдимите заявиха, че съжаляват за стореното, като делото срещу тях ще се гледа по бързата процедура и може още днес да има присъди. В залата бяха показани лопатите, брадвата и дъските, използвани за побоя.

За първи път днес дойде единият от пострадалите треньори, удрян с лопата и камъни. Той е призован като свидетел, но не и като потърпевш. "Беше страшно. Биеха децата с колан, лопати и камъни. Имаше и брадва”, разказа той пред БТВ.

Агресията потресе Асеновград и стана повод за множество протести с искане за повече ред в града.

Припомняме, че на 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между две групи в района на язовир „40-те извора“ край Асеновград, който е прераснал в масово сбиване на различни места – край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлени

Срещу подсъдимите  са повдигнати обвинения в хулиганство, извършено в съучастие, с особена дързост и цинизъм. Двама от тях са обвинени и за закана за убийство, а други двама – за нанасяне на средна телесна повреда.