Родителите от 3 б клас на училище „Проф. Иван Батаклиев“ в Пазарджик са направили подписка в защита на преподавателката Верка Маратилова. Това заяви пред TrafficNews.bg директорът на училището Даниела Кемчева.

Подписката е събрана след родителска среща, на която тя се е извинила за постъпката си, при която накара третокласници да заплюят съученик. 

За крайната възпитателна мярка родителите на плютото дете разбират след няколко дни и решили да го преместят в друго училище. Проверка в училището извършиха и социални работници.

Няма данни за извършено престъпление, няма да се образува досъдебно производство за провинението на учителката в Пазарджик, която накара съученици да заплюят друго дете. Това съобщи окръжният прокурор Васил Малинов.

Директорката на училището заяви, че преподавателката е наказана с последно предупреждение. Тя допълни, че учителката не е имала никакви други предпоставки.  

Още вижте във видеото:

 

Неприятната ситуация е станала на 9 януари по време на междучасие, но стана известна в понеделник.

Учителката в училище „Проф. Иван Батаклиев“ е подредила всички деца от 3б клас в колона по един и ги е накарала да заплюят техен съученик, докато той е бил изправен пред дъската. Причината – наплютото дете било оплюло преди това двама свои съученици.

От прокуратурата са отказали да образуват досъдебно производство и са препратили материалите по случая в Регионалното управление образование в Пазарджик. Верка Маратилова не пожела да коментира темата. Тя е наказана с предупреждение за уволнение.