Две жени са се удавили при кошмарния порой край Отманли - 69-годишната Недялка Русева и 21-годишната Камелия Красимирова. Жените пътували със свои познати по пътя Созопол - Бургас. В района на хижа "Странджа" те попаднали във водния капан заедно с още 3 коли, които също пътували към Бургас. В колоната, образувала се в района, се оказа и един от репортерите на TrafficNews.bg - Таня Стойкова. Тя все още е в шок от преживения ужас, но ето какво разказа:

"Пътувахме към Созопол, вече бяхме минали Бургас, когато заваля пороен дъжд. В един момент пътя стана непроходим, небето сякаш се отвори и върху нас се изля невероятно количество вода. Към 1.30 през нощта бяхме блокирани в колоната, колите не можеха да се движат, всички чакаха водата да се отече. Вълните, които образуваше стичащата се вода прескачаха мантинелата на пътя и се разбиваха в повлечена от нея кола. Течението беше толкова силно, че екипът на пожарната направи един безуспешен опит да стигне до бедстващите хора. Чуваха се викове и писъци, хората молеха за помощ. Най-ужасните писъци, които могат да се чуят, идващи от тъмното, от нищото. Хората от "сушата" крещяха "Дръжте се!". В отговор се видя премигване на фарове. После пак тъмнина и пак тишина. Някъде в гората се видя светлина, идваща или от телефон или от малък фенер. Беше зов за помощ. Бяха няколко зова за помощ. Екипът на пожарната каза, че не може да стигне до там, нямат оборудване, течението е силно. Всички се молехме някой да стигне до онази малка светлинка в гората. Бедстващите хора от колата отново извикаха. Двама пожарникари и един полицай нагазиха отново във водната стихия. Отново без успех. И отново заваля. Повече от час измина преди да пристигне втора кола на пожарната служба, австрийска машина, която успя да навлезе във водата и да спаси тримата възрастни хора от колата. Медицински екипи се погрижиха за бедстващите. Светлината от гората вече не се виждаше."

"Нямаме оборудване, нямаме хора! Хората се отказват, пенсионират се! Двама водолази останаха в Бургас, в морския град Бургас!", бяха думите на един от пожарникарите. Гражданска защита и тяхното оборудване не се появиха на мястото. Около 4.30 сутринта колоната от коли бавно започна да преминава и да се изтегля.

 

Таня Стойкова