Баща използва eBay, за да купи къща с шест спални в България, след като се "бори" известно време с цените на имотите в Обединеното кралство, пише GlasNews.

Роб Дейвис се е обърнал към сайта за онлайн търгове разочарован, след като е останал възмутен от цената на имотите на родната му територия.

Нека си признаем, повечето хора ще трябва да обмислят продажбата на бъбрек, за да направят депозит за жилище в наши дни, пише ladbible.com.

Въпреки това 35-годишният мъж от западното крайбрежие на Шотландия си купи просторна къща в Голямо Крушево, България, само за £3000. ( около 6700 лева). И въпреки че привидно се нуждае от повече от една боя, той е във възторг от сделката. Новият дом на Роб с шест спални, разположен на около 30 км северно от турската граница, дори идва с половин акър земя.

Но няма оборудвана баня, кухня, прозорци, електричество или течаща вода - така че ще трябва да се бръкне в модернизирането на мястото.

Роб казва, че имотът е построен преди повече от 100 години, но е изоставен през 80-те години на миналия век.

Въпреки че имаше остра нужда от преобразяване, той каза, че е бил "готов" за покупка дома, след като прегледжа няколко снимки от него онлайн.

„Винаги търся имоти на пазара, за да видя дали има изгодни сделки. Правех произволно търсене в eBay, просто въвеждах имоти, за да видя какво има. И така се случи.

Изпратих им съобщение, че се интересувам, искам го, мисля, че платихме депозит от £200, получихме ключовете и останалото е история“, споделя той.

„По принцип беше четири стени с покрив, но беше наш. Чувствах се невероятно да отидем, искаме имот, не можем да направим това в Обединеното кралство.

Шофьорът на доставко призна, че покупката е била „хазартна“, но ще му позволи да остави трайно наследство на децата си.

Роб е толкова влюбен в българското село, че си купува още два имота - които му струваха само £1500 и £3000.