Зам.-началникът на Шесто районно управление в Пловдив - Пламен Петков е бил разпитан като свидетел по разследването срещу арестувания за подкуп шеф на РПУ Раковски Георги Илиев. Днес той обжалва пред Апелативен съд ареста си, наложен по предишната инстанция. Магистратите решиха, че има достатъчно събрани доказателства и го оставиха в ареста. 

На делото Илиев се яви този път с двама адвокати, като освен Стоян Донков в негова защита пледира и адвоката Таня Чечкова. Тя заяви, че има сериозни разминавания между показанията на колегите на Илиев Валентин Гоцев и Желязко Колев, дадени пред съдия. Това пораждало съмнения за достоверност и според защитата няма нито едно доказателство, което да свързва Илиев с подкупа. Като разминавания тя посочи поисканата сума и валутата  в която евентуално е бил искан подкупът. Според адвокат Донков, е било нарушено правото на защита на Илиев, като юристът определи това като „подмолни практики на прокуратурата”. Също така заяви, че обвинение  „сугестира” съдебния състав с безсмислени протоколи за разпит.

„Не знам на кого се опитват да освободят пътя да търгува с цигари, но това не означава, че Илиев трябва да бъде зад решетките по тази причина”, коментира Донков.

Апелативният прокурор Калчева възмутено отрече лансираните подозрения и призова те да бъдат проверени по съответния ред.  Самият Илиев помоли съда за по-лека мярка за неотклонение.