Централната избирателна комисия връчи на Румен Радев и Илияна Йотова удостоверения за избора им за президент и вицепрезидент на вота от 14 ноември.  Те бяха поднесени от председателя на ЦИК Камелия Нейкова. Тържествената церемония се проведе във фоайето на сградата на Народното събрание.

„ЦИК се пребори с всички предизвикателства и проведе честни и прозрачни избори. Румен Радев и Илияна Йотова постигнаха безапелационна победа. Високият резултат задължава и сега очакванията към вас ще бъдат по-високи. Нямам съмнение, че ще отговорите на надеждите на българските граждани, които желаят промяна. Законодателната власт и президентската институция ще работят заедно за благоденствието на страната ни”, каза председателят на НС Никола Минчев, който също присъства на събитието. 

„Днес можем да кажем, че предизвикателствата бяха успешно преодолени и искам да благодаря на всички, които организираха тези избори, за професионализма и всеотдайността. Искам да благодаря и на всички българи за гласуваното доверие с г-жа Йотова да продължим да бъдем президент и вицепрезидент за втори мандат. Това е чест и голяма отговорност, ще вложим всичките си усилия, за да оправдаем това високо доверие. Ще работим за националните ни интереси“, заяви при приемането на удостоверението президента Радев.