Президентът Румен Радев открива кръгла маса, посветена на възможностите за модернизация на Българската армия чрез прилагане на достъпни иновативни технологии.

България е част и от Фонда на НАТО за иновации, през който съюзници могат да подкрепят стартиращи фирми, работещи по технологии с двойна употреба.

"Благодаря на всички граждани, които излязоха и гласуваха. Всеки нов кмет идва с очакване за промени към по-добро, но това е голяма отговорност. Местната власт ще трябва освен всичко да се справи и с рекордно ниската избирателна активност, която неизбежно вече понижава легитимността", каза президентът.

По отношение на предсрочното освобождаване на председателят на ДАНС Пламен Тончев държавният глава коментира:

"Реалните мотиви са известни отдавна. Чухме ги в оня запис и те целят овладяването на службите. Една власт е силна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него. Внимателно чух изявлението на премиера в петък вечерта. В закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен председателят на ДАНС. И сред тях не фигурира липса на доверие от министър председателя", подчерта Румен Радев.