Вчера в края на деня получих това авангардно предложение от г-н Главчев. Аз съм казвал много пъти: "В момента, в който ти ми подадеш човек, на когото имаш доверие, аз веднага ще издам указ". Също го посъветвах, че имаме множество прекрасни дипломати, които са готови веднага да помогнат и да свършат работата от г-н Митов. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти.

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че е предложил на държавния глава той да поеме външно министерство. Това каза самият той пред журналисти в АЕЦ "Козлодуй" при първата доставка на американско гориво за централата.

"Аз го посъветвах все пак да проучи малко повече нещата, защото ми се струва, че той все още не е разбрал с какво се е заел като премиер. Да се консултира с близки хора, с експерти, но в понеделник сутринта ще направим последен разговор и ако той държи, приемам всички негови предложения и не се меся в неговата работа", заяви Радев. По думите му се е намесил само, когато нещата са излезли извън контрол.