Работник, който трябвало да е на смяна в сринатия от взрив цех на завода „Миджур“ в Горни Лом, е жив заради липсваща лична карта. Той е бил върнат от работа във фаталния ден, защото не е имал документ за самоличност. Това стана ясно от думите на кмета на община Чупрене Ваньо Костин, цитиран от БТА.

По-рано стана ясно, че и друг работник се е спасил от сигурна смърт, тъй като не се е явил на работа вчера.
Картата му е отчела, че той е в завода, но мъжът се оказал в Монтана.

Костин разказа, че в предприятието в Горни Лом са работили общо 50 души. Наетите са от Монтана, Чипровци и селата Горни Лом и Средогрив. В смяната, в която стана взривът в завода вчера, е имало четирима души от община Чупрене - по двама от селата Горни Лом и Средогрив.

Кметът разказа, че в завода за взривни вещества преди време са работили 120 души. След инцидент през 2010 година обаче броят им е намалял на 50.

Трима психолози от БЧК работят от снощи със семейства на работниците, които вчера са били на смяна, каза директорът на БЧК-Видин Цветелина Петрова.

На хората се оказва първа психологична помощ. БЧК има готовност и до края на деня в селото ще пристигнат и психолози от Монтана, каза Петрова.