Очаква се протест и автошествие да блокират центъра на столицата в понеделник. Синдикати от различни сектори планират да стигнат до прозорците на властта.

Недоволството идва в навечерието на окончателното гласуване на бюджета на държавата за следващата година. От КНСБ настояват в бюджета за 2024 година да има 450 млн. лева само за заплати – искане, което до този момент не е удовлетворено след приетите промени в проектобюджета в комисия, предаде Нова телевизия. Оттам обещаха, че няма да бъде спиран градският транспорт като протестен акт по време на празниците, но това не може да бъде гарантирано след Нова година.

От сектора се оплакват, че поради ниските възнаграждения няма достатъчно работна ръка в градския транспорт в големите градове на страната, поради което се налага трудещите се там да полагат голямо количество извънреден труд.

По-рано президентът на синдиката Пламен Димитров се закани, че ще има 1000 автомобила днес, които са готови за протестно шествие. Блокиране на Орлов мост се очаква около 11 ч. Недоволство ще изразят и заетите в сектора на земеделието.