Районната прокуратура в Стара Загора съобщи, че ускорява разследването по досъдебно производство за пострадало 18-годишно момиче. По случая като обвиняем е привлечен 26-годишен мъж, който е освободен от Окръжния съд в Стара Загора.

По разпореждане на административния ръководител на прокуратурата в Стара Загора, от днес 29 юли 2023 г., е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г.Г., на 26 г., съобщават от прокуратурата.

На 28 юни Г.Г. е бил привлечен като обвиняем за това, че на 26 юни в Стара Загора е причинил средна телесна повреда на 18-годишната Д.М. Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност на деянието, съобщават от прокуратурата. С оглед на това е създаден екип от наблюдаващи прокурори от Районната прокуратура в Стара Загора, които да предприемат действия по ускоряване на разследването, се казва в съобщението.

Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието, се казва още в съобщението на прокуратурата.

Оттам припомнят, че по досъдебното производство обвиняемият Г.Г. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от 28 юни 2023 г. Районната прокуратура в Стара Загора е внесла искане в Районния съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, което искане е било уважено от първоинстанционния съд. След обжалване на решението на първоинстанционния съд мярката за неотклонение „задържане под стража“ е била отменена от по-горната съдебна инстанция, което е окончателно.

При наличие на постъпили сигнали и за други деяния, касаещи противозаконни прояви на Г.Г., по тях ще започне незабавно разследване, се казва в съобщението на прокуратурата.

Показаха кадри на жестоките наранявания на момичето обезобразено от приятеля ѝВ понеделник се организира мирно шествие в Стара Загора в подкрепа на момичето

Организират мирно шествие в подкрепа на нарязаното с макетен нож момичеХиляди души са отбелязали присъствие в социалните мрежи

Ето я съдийката пуснала на свобода мъжа обезобразил приятелката си с макетен ножПотребителите в социалните мрежи се надигнаха срещу Татяна Коева