И.ф. главен прокурор е запознат добре с работата на Районната прокуратура в Ловеч. Това обявиха на брифинг от Районната прокуратура в Ловеч по повод възлагането на разследването за смъртта на Ферарио Спасов на тях. Ръководителят на прокуратурата в Ловеч Валентин Вълков заяви, че областта е в челните места по пътни инциденти и има висок процент на завършили с осъдителни присъди дела, в максимално кратък срок.

"Така както е привлечено лицето като обвиняемо, наказанието, което е предвидено, е от 3 до 8 години", заяви Вълков. Прокурорът уточни, че към настоящия момент няма как да бъде изменена мярката на задържания.

Извършени са огледи, разпитани са свидетели, в момента се установяват лица, преки очевидци на местопрестъплението. В рамките на 2 месеца ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия и ще се изчака експертизата. На базата на нея ще се прецени какво обвинение да има спрямо извършителя. Вълков не изключва да бъде променена квалификацията на обвинението, при изясняване на всички обстоятелства.

Окръжният прокурор Валентин Вълков приветства инициативата на прокуратурата, МВР и НАП за проверки на системните нарушители на пътя.