Нелия Георгиева - потърпевшата от случая със задържаните полицаи - се изненадала, че фишът й се е озовал в ръцете на полицаите. Това каза тя пред БиТиВи.

В края на януари Нелия става жертва на джебчии в трамвай. Жената веднага подава жалба в столичното трето районно управление. В откраднатия портфейл нямало голяма сума пари, но имало печеливш фиш от тотото.

"Като отидох да заявя, че ми е откраднат портфейлът, в Трето РПУ описах, че сумата пари не е голяма вътре. Обаче имам печеливш фиш и описах абсолютно всичко. Явно по някакъв начин са се добрали до портфейла ми и са последвали действията по-нататък", каза тя.

"Фишът ми беше в портфейла. Портфейла ми го откраднаха и в един момент се явява в полицията. Значи или им е бил подхвърлен портфейлът, някъде е намерен и занесен в полицията. Не очаквах, че са полицаи. Аз мислех, че са някои други... Нямам обяснение. Това е толкова грозно", добави още тя.

Припомняме, че двамата столични полицаи, които са на ръководни постове и бяха арестувани при акция на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, са опитали да присвоят 12 000 лева печалба от тотото на възрастна жена, която станала жертва на джебчийска кражба.

След като получил преписката по случая обаче, вместо да разпореди официално разследване, зам.-шефът я изпратил не по регламентирания деловоден ред, а на ръка с подписано от него писмо на свой колега - началник на група в сектор "Джебчийски кражби" в СДВР.

Той пък изпратил писмо до Спортния тотализатор със запитване кое е печелившото лице и поискал да водят кореспонденция само с него, в писмен вид. По-късно колегата му от Трето районно сам депозирал печелившия фиш и дал своя банкова сметка, на която да бъде изплатена печалбата. До това обаче не могло да се стигне, тъй като директорът на СДВР установил нередности по преписката и подал сигнал.

Ясни са полицаите, "приватизирали" печеливш тото-фиш от столичанкаЕдиният от задържаните служители на МВР се опитал да присвои печалбата

Арестуваните висши полицаи отмъкнали тото фиш с голяма печалба от възрастна женаПотърпевшата е с недобро финансово състояние и се грижи за малко дете