За правосъден министър предлагам Данаил Кирилов. Това съобщи преди минути премиерът Бойко Борисов от централата на ГЕРБ. Първата задача, която му поставям - и общинските съветници трябва да се включат в антикорупционния закон, пише 24 часа.

Това, което проучих и видях - в понеделник бяхме при тютюнопроизводителите, във вторник в Долна Митролополия. В ГЕРБ сме създали стандарт, когато има скандал, се подава оставка. Същото бих препоръчал на хората, замесени в тези скандали. Аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - и във КОНПИ, и във ВКС. Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките

"Имена не споменавам, защото са прекалено чувствителни всички", каза премиерът. 

ГЕРБ и "Обединени Земеделци" подписват днес споразумение за подкрепа на кандидатите от листата на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

Преди дни стана ясно, че еврокомисарят по цифрова икономика Мария Габриел е водачът на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите на 26 май. Шестото избираемо място е за Александър Йорданов от СДС.

Последното в листата също е за сините - за Илия Лазаров. Програмата максимум за тези евроизбори за ГЕРБ е осем евродепутати. Тази пролет България ще избере 17 евродепутати колкото има и в момента.