Няма да се продават земи и тази тема е приключена, категоричен бе премиерът Денков в отговор на Станислав Балабанов от ИТН по време на блицконтрола в парламента. 

"Каквито и писма да се разменяни между Министерството на финансите и земеделското министерство, говорих и с двамата министри, и нямат желание и намерение да продават земи от Държавния поземлен фонд", продължи Денков. 

По отношение на бюджетите, премиерът каза, че само се правят внушения, че държавата щяла да се разпадне, всичко отивало към някаква невиждана криза, а всъщност то било съвсем различно - България се развивала по най-добрите показатели. 

"Бюджетът ще бъде изпълнен по правилния начин, няма да има излишен дефицит, и всичко ще бъде в зададените параметри", каза още Денков. 

Според него всичко друго било с цел обществото да се излъже за едни неистини. 

Хубаво е да се занимавате с шампоани, веро и сапуни, защото с обслужване на ГЕРБ и ДПС до никъде няма да я добутате. Оставка днес, заяде се с премиера Цончо Ганев

Кога ще се извиниш на "Възраждане", или ще си подадеш оставката? - с този въпрос, умишлено на "ти" Цончо Ганев се обърна към премиера акад. Николай Денков по време на парламентарния контрол. Министър-председателят обаче бе бърз и остър в отговора си: "Ще си подам оставката, когато престанете да лъжете, което не знам дали ще бъде скоро". С което си спечели овации от парламентарната група на ПП-ДБ.