Премиерът Бойко Борисов заедно с областния управител Здравко Димитров посетиха Пловдивската духовна семинария "Св. Св. Кирил и Методий“, където тече основен ремонт. За него Министерския съвет отпусна 600 хил. лева, като дейностите се извършват от Пловдивската митрополия.

Борисов, който след рестарта на строителството на ст. „Христо Ботев” бе посрещнат от Дядо Николай. Той му показа как върви реконструкцията на  корпусите на семинарията.  Митрополитът обясни, че те заплащат само за труд, а материалите си ги набавят сами – някъде с отстъпки, други даряват, когато разберат, че е за църквата.

„Благодарим Ви за християнското и родолюбиво отношение, което сте доказал с действията си. Тук се обучават стотици ученици, които  са бъдещите пастири, учители и възрожденци на България”. Ще отчетем всички до стотинка след ремонта, както направихме с Мулдавския манастир”, каза митрополит Николай. Премиерът шеговито отвърна, че е спокоен, защото „началник” на духовниците е Господ .

Борисов изтъкна, че с решение на правителството заплатите на духовниците ще се приравняват с тези на учителите. От своя страна Дядо Николай благодари за това на премиера, като му каза, че по този начин свещениците ще имат условия за нормален живот.

Пловдивският владика  дари икона на Св. Св. Кирил и Методий на Борисов на изпращане от Духовната семинария под тепетата.

Бойко Борисов: Когато видим, че работата по Колежа напредва, ще помогне и държаватаПремиерът поиска символична концесионна такса за стадионите в града