"Ще видите какво ще стане с ваксините, като със санирането. В началото никой не искаше, а след това като видяха ефекта, хората поискаха, а кметовете идваха да питат  кога ще дойдат парите. Сега, като има ваксини, a публични фигури  я поставят и има информация, постепенно хората ще разберат ползата от нея и процентът ще се вдигне. В началото e трудно. Дори хванете доц. Мангъров и го ваксинирайте и него публично. И с него говорих – ще се ваксинира”, каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в Центъра за разпределение на пациенти с COVID-19 заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов.

"Мерките бяха много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболяваемостта спаднаха. Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените", заяви Бойко Борисов.

"Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента", обясни Борисов.

Стана ясно, че до момента няма никакви оплаквания на ваксинирани медици, откъм неразположение, с изключение на лека болка на мястото на убождането. 

"699 са ваксинираните от вчера. В четири точки са обобщените числа. Най-много са Пловдив. Нямаме данни някой да има проблеми след ваксинацията", каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.