Приеха програмата "Отново заедно" . Тя насочена към два субекта. Първият е туристическият бизнес, а вторият са учениците. Програмата ще се реализира в периода 1 юли – 14 септември. Безплатна почивка ще получат 30 000 ученици и учители. Това обяви по време на брифинг министърът на туризма Стела Балтова.

"Тази програма е насочена главно към два субекта - първият, това е туристическият бизнес и вторият - учениците", обясни министърът на туризма Стела Балтова.

Намираме се в период, в който не само е необходимо възстановяване на туристическия сектор, но също така и неговото подпомагане във всичките му части - смята министърът.

Държавното финансиране е на стойност 15 млн. лв и обхваща туристически пакети на стойност 500 лв. на ученик. Голяма част от учениците в страната ще могат да се възползват от тази програма. На тях ще им бъде предоставена възможност за участия в креативни събития - да посещават музеи, да посещават арт събития от друг характер.

На брифинга стана ясно, че МОН ще включи в крайния текст на програмата примерни критерии , които педагогическите съвети да използват при подбора на участниците. Те са свързани с продължителността на дистанционното обучение, успеха в хода на обучението, здравният и социалният статус.