Напълно потушен е пожарът в склада на завода в Шишманци. На място все още има екип на пожарната, но няма опасност огънят отново да се запали. Огънят е пламнал в същия склад, който горя през есента. Този път не са горели пластмаси, а текстилни отпадъци. Както TrafficNews.bg съобщи, стихията е била забелязана от пазачите, които са извикали пожарна.

Припомняме, че при палежа на 11 септември огънят тръгна едновременно от три места, а отпадъците, които се запалиха, бяха напоени с вода, останала от предишното гасене. Пламъците избухнаха на същото място, на което в началото на юни горя големият пожар, предизвикал двуседмично бедствено положение. Тогава също имаше три огнища, но заради високите температури нямаше основателни подозрения, че може да се касае за умишлен палеж. И за него обаче от управата на завода подозираха умишлено деяние.

Възможно е палежите да са за отмъщение, тъй като има служители, уволнени заради кражби. Охраната на завода неведнъж е получавала заплахи от ромски банди, които правят набези в района. Разпитът на основният заподозрян за палежите мина в четвъртъ