29-годишната шофьорка на реното, което вчера се заби в рейс край Вакарел на магистрала "Тракия" е вече обвинена от Софийската окръжна прокуратура за причиняване на смърт на повече от двама. Това съобщи наблюдаващия прокурор по делото Мирослав Ангелов, който отказа да назове името й.

По неофициална информация шофьорката се казва Цвета Таскова и е от Плевен. Тя е задържана за 72 часа, а в понеделник прокуратурата ще иска съда да й наложи постоянен арест.

Основните мотиви на прокуратурата да я подведе под отговорност са свързани с това, че експертиза е установила, че реното й е в техническа изправност и катастрофата е станала заради "субективни действия на шофьорката", каза прокурор Ангелов. Той уточни, че вече е извърешн оглед на катастрофата и са иззети много доказателства. Разпитани са повече от 25 човека, а най-важния свидетел е дал показания пред съдия.

Прокурорът успокои пострадалите и техните близки, че багажът им ще бъде върнат. Много от пътуващите в злополучния рейс са тръгвали за чужбина. Освен това прокуратурата вече е иззела и документи от фирмата "Юнион Ивкони" за досието на автобуса за прегледите и ремонтите му. Направени са и 6 аутопсии на загиналите. Двамата шофьори на автобуса и на реното са били наказвани от КАТ, съобщава 24 часа.

Преди 2 години Таскова е била с иззета книжка заради шофиране пияна, а Веселин Георгиев е бил глобяван, добави още наблюдаващият прокурор.

От обвинението молят всички очевидци на катастрофата да се осмелят да свидетелстват и да се свържат с прокурор Ангелов на телфона 0886 88 25 34.